Hasseltse Amateur Club

Waarom UBA lid worden?

Als radioamateurs en elektronicaliefhebbers zijn jullie ongetwijfeld op de hoogte van de huidige 'communicatie-expansie'. Er worden steeds nieuwe technologieën ontwikkeld waarbij de klemtoon op steeds snellere draadloze communicatie ligt.


Operatoren springen op deze kar want voor hun is snellere communicatie enerzijds reclame voor hun imago en anderzijds, hoe sneller hoe meer data er verbruikt wordt en hoe meer inkomsten dat genereert.
Het zal jullie dan ook niet ontgaan zijn dat die nieuwe technologieën steeds meer bandbreedte nodig hebben en er wordt door de operatoren dan ook deftig gelobbyd om meer van het spectrum in te pikken. En dat ze daar veel geld voor over hebben hoef ik niet vertellen!

Een en ander maakt dat het beschikbare spectrum voor ons radioamateurs onder grote druk komt te staan. Gelukkig zijn er ook organisaties zoals de UBA die onze verworvenheden met man en macht verdedigen. Moest dat niet het geval zijn dan zouden we ondertussen de populaire 2m band al kwijt zijn!

Door jullie aanwezigheid op de vergaderingen van HAC gaan wij er van uit dat jullie de inzet van het bestuur van HAC weten te appreciëren. Wij zijn allemaal vrijwilligers en we doen dit helemaal gratis, maar de accommodatie, stroomverbruik, verzekering e.d. moeten wel op tijd betaald worden... Wij bekostigen dit met de opbrengst van de catering en met de restorno's die we ontvangen van de UBA.

Steun de UBA en mede hierdoor ook de sectie HAC door lid te worden zodat de UBA ook jouw rechten als radio- of luisteramateur kan verdedigen, hoe meer leden we hebben, hoe meer gewicht we in de schaal kunnen werpen want als organisatie ben je maar zo sterk als aantal leden die je hebt!

Als lid van de UBA ontvang je bovendien het tijdschrift CQ-QSO, kan je gebruik gemaken van de gratis QSL-kaarten dienst en ben je verzekerd tijdens de deelname aan UBA-activiteiten.

Je kan je on-line opgeven via deze link: Inschrijvingsformulier

Meer info over de werking van de UBA: Website UBA


IBAN: BE50 6718 2610 4918 | Clubfrequentie: 145,475 MHz FM simplex | repeater: ON0HAS (DMR) 439,4125 MHz - 7,6 MHz shift

Copyright ON4ABR 2023. All Rights Reserved.