Hasseltse Amateur Club

CLUBAVONDEN

Onze clubavonden gaan door op de 2de vrijdag van de maand en starten om 20u00.
Ze zijn open en vrij toegankelijk voor iedereen met interesse in onze hobby en/of elektronica en worden enthousiast bezocht door amateurs uit gans de provincie.

Ze vinden plaats in de gebouwen van het Rode Kruis te Hasselt. Het adres is Boomkensstraat 303 - 3500 Hasselt. (Link naar Google maps)
Er is een ruime en gratis parking (*), we beschikken over een zaal (**) met het nodige audio-visueel materiaal en in de kelder hebben we een clublokaal alias shack.
Zowel in de zaal als in de shack is er gratis Wifi ter beschikking.

De avond start met mededelingen en aankondigingen van algemene aard en worden er qsl-kaarten uitgewisseld.

Aansluitend is er meestal een technische voordracht over een  of ander thema. (Kijk bij activiteiten voor het actuele programma)
Hierbij proberen we de theorie zo veel mogelijk te beperken en richten we ons op de praktijk met bvb live demonstraties.
Het thema is meestal iets wat past binnen onze hobby, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn! Hoe werkt een GSM, hoe zit die "Enigma" codeermachine nu in elkaar, of hoe navigeren we op zee zijn zo enkele voorbeelden.

Als blijkt dat er bijzondere interesse is voor een bepaald onderdeel en/of er veel vragen zijn organiseren we ook al eens workshops waar we dieper ingaan op de praktische kanten van het verhaal. In het verleden hebben we veel succes gehad met onze workshops over DMR, FLDIGI,...

Na afloop van de vergadering  is er een 'gezellig samenzijn' waar onderling idee├źn en tips uitgewisseld worden.

(*) De locatie ligt in een zone waar bewonersparkeren tot 21u00 van toepassing is. Parkeer je toch op straat leg dan zeker je blauwe schijf!

(**) De zaal ligt op het 1ste verdiep. Kom binnen via de hoofdingang, loop rechtdoor en neem de trap links achter de lift. Boven nog even 2x naar links en dan sta je voor de zaal


IBAN: BE50 6718 2610 4918 | Clubfrequentie: 145,475 MHz FM simplex | repeater: ON0HAS (DMR) 439,4125 MHz - 7,6 MHz shift

Copyright ON4ABR 2023. All Rights Reserved.